Gedaan Met Reizen Terug Naar Realiteit

AntalyaHet gereis is voorbij. Jammer genoeg terug gaan werken. Nu werken kan ook fijn zijn natuurlijk. Zeker als je iets doet dat je leuk vindt. Ik ben dus enorm blij dat ik vandaag kan zeggen dat ik bijna schoonheidsspecialiste ben.

Hoewel ik wel het reizen al mis. Heb een super ontspannende vakantie achter de rug. Benieuwd naar waar ik geweest ben? Lees dan mijn reisverslag!

Het kiezen van de bestemming

Een reis kiezen is niet altijd even gemakkelijk. Voor iemand die al moeilijk beslissingen kan nemen is het al niet evident alleen. Maar aangezien ik en nog 2 andere vriendinnen samen op reis wouden gaan werd het nog moeilijker. Iedereen moet natuurlijk tevreden zijn over de reisbestemming. Dus hoe hebben we het beslist? Op basis van de volgende factoren:

  • Hoeveel willen we uitgeven? Dit hebben we vastgelegd op 800€
  • Welke landen zien we wel zitten? Iedereen schreef een top 7 op en dit legden we dan samen. De landen die van elk van ons een stem kregen kozen we. Dit was wel een goede methode want zo bleven er nog maar 3 landen over.
  • All-in of geen allinclusive: Dit was snel beslist. Na het vele werken vonden we dat we toch een luilekker vakantie verdienden dus het mocht alles inclusief zijn.
  • Verder besloten we ook dat we ergens naartoe wouden gaan waar we zowel fun als cultuur hadden.

Ok en dan begon de zoektocht, we keken op verscheiden site zoals Thomas Cook en JetAir om onze ideale vakantie te zoeken. Na een uurtje rondkijken waren we er al uit en het werd Turkije. Enerzijds omdat de reizen naar dit land echt wel tegen een heel voordelige prijs stonden en anderzijds omdat het er ook meestal schitterend weer is.

Het plannen van onze reis

We hadden onze bestemming, nu moesten we enkel nog onze planning opstellen. We verbleven in Antalya. Eén van de populairdere badplaatsen daar.
Maar we wilden natuurlijk ook wat cultuur opsnuiven. We gingen zeker ook Sagalassos bezoeken. Dit was een belangrijke historische stad ten tijde van de Romeinen. Vandaag kan je nog de ruïnes bezoeken. Dit stond met stip genoteerd in onze agenda want we konden natuurlijk niet iedere dag aan het zwembad liggen.

We zouden daarnaast ook nog de Hadrianuspoort in Antalya bezoeken en het historisch museum.

Kortom onze agenda zat snel genoeg vol met slechts 1 weekje vakantie.

Hoe was het

Enorm leuk. Wij hebben ons daar heel goed geamuseerd en heb zelfs de indruk dat wij als vriendinnen nog dichter naar elkaar zijn toegegroeid gedurende deze vakantie.

Wij hebben ook alles bezocht wat we wilden bezoeken zoals Sagalassos, de Hadrianuspoort en het museum van Antalya. Daarnaast zijn we ook nog op rondrit geweest naar Side. Dit was vroeger een belangrijke havenstad. Vandaag de dag kan je er vooral zonnen en van vele winkeltjes en bars genieten.

Zou ik nog teruggaan

Zeker en vast! Het is voor herhaling vatbaar. Misschien dat ik dan wel naar een andere streek zou gaan. Kwestie van niet altijd naar deze regio te gaan en toch wat nieuwe dingen te zien. Ik heb vooral onthouden dat het er vriendelijke mensen zijn, leuke sfeer, veel zon, goedkoop en lekker eten.

Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *