Een mooie trouwjurk kiezen

trouwjurk kiezenVandaag was ik bezig met het opruimen van de zolder bij mijn ouders. En tussen al die rommel zag ik iets leuks uit mijn kinderjaren liggen. Eén van de poppetjes waar ik als kind nog vaak mee speelde: Een trouwpopje.

Je kent het wel. Die poppen die ze in massa produceerden en waar jij dan dolblij mee was als je er eentje voor je verjaardag kreeg. Meestal waren hetBarbies. Deze had je in verschillende modellen. En je mag dan zeker het Barbie droomhuis niet vergeten. Ken mocht natuurlijk ook niet in het poppenspel ontbreken.

Toen ik dit trouwpopje zag deed dit mij aan vroeger denken. Ik dacht toen telkens van zou ik er ook zo mooi uitzien op mijn trouwdag? Misschien een stomme gedachte, maar toen als klein meisje stelde je een perfecte trouw met een prins op het witte paard voor.

Ondertussen ben ik wel verloofd met mijn leuke vriend Jurgen. En de trouwplannen zijn voor volgend jaar. Veel is er nog niet in orde. Maar om een trouwjurk gaan is zeker één van de prioriteiten.

Waar & Wanneer

Ondertussen ben ik al gaan shoppen om een jurk samen met mijn beste vriendinnen. Natuurlijk hebben we dit eerst tot in de kleinste details gepland. Dit is niet iets dat je zomaar op één, twee, drie doet.

Aangezien ik Gent woon en we er een uitstapje van wouden maken viel ons oog op Antwerpen. Tevens gekend als het shoppingwalhalla van België. We besloten om er een weekendje van te maken. Twee dagen hartje Antwerpen zagen we wel zitten. Wat moet je als vrouw nog meer hebben dan winkels.

Via booking.com boekten een kamer voor 3 personen. Zodanig dat mijn vriendinnen Ilse en Natalie mee de winkels konden afschuimen. Wij gingen zaterdag en zondag daar blijven. Dan hadden we voldoende tijd om rustig te gaan winkelen en nog andere leuke dingen tussendoor te doen.

Het weekendje zelf

Het viel enorm goed mee. We zijn in Gent op de trein gestapt naar Antwerpen-Centraal. Daar kwamen we aan in het enorm station. Eén van de meeste imposante treinstations in de hele wereld.

We checkten onmiddellijk in. Het hotel lag vlak aan het station aan de Keyserlei. En dit op zich is slechts een paar 100 meter tot de Meir. Kortom dicht bij de winkels. We hadden een goede uitvalsbasis gekozen.

We hadden op voorhand ons huiswerk goed voorbereid en op de Goudengids al nagegaan welke bruidsboetieks er in Antwerpen stad waren. We gingen de volgende bezoeken:

  • Unif
  • Bruidshuis Jagré
  • De Ceremonie
  • Steven De Wilde

De eerste dag zijn we Unif en Bruidshuis Jagré gaan bezoeken zonder veel resultaat. Gelukkig hadden we nog een tweede dag voor de boeg.

De volgende dag moesten we niet zo vroeg opstaan aangezien we deze keer niet de trein naar Antwerpen moesten nemen. Dit was een ware luxe. Gezellig ontbijten met de vriendinnen en daarna direct de stad intrekken op jacht naar een bruidsjurk.

De Ceremonie was uitzonderlijk toe wegens de verlofperiode, dus daar konden we niet naartoe. Maar bij Steven De Wilde vond ik direct de ideale jurk voor mijn trouw van volgend jaar. Mijn vriendinnen waren onmiddellijk laaiend enthousiast. En ik was zelf ook niet te bedwingen.

Daarna besloten we om nog iets lekker eten in een gezellig restaurantje op de Keyserlei en vervolgens keerden we huiswaarts met een voldaan gevoel. Het weekendje was méér dan geslaagd. Het was leuk met de vriendinnen en we hadden gevonden wat we zochten.

Nu is het enkel nog afwachten tot mijn trouw volgende zomer 2015!

Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *