Binnenkort Ben Ik Schoonheidsspecialiste

gelaatsverzorgingWerken in de lichaamsverzorgingssector was altijd al mijn droom van kinds af aan. Dat ik vandaag kan zeggen dat mijn droom bijna uitkomt en ik binnenkort schoonheidsspecialiste ben maakt me blij.

Ik hoop dat jullie dromen ook mogen uitkomen. Of ze nu te maken hebben met werk of niet. Zolang je maar tevreden bent met wat je doet en dat je je goed in je vel voelt.

Wat ik wou worden als kind

Wanneer ik nog een kind was had ik nooit gedacht dat wat ik kon leren in een beautyschool zo divers kon zijn.

Het enige dat ik en mijn vrienden toen deden was elkaar schminken. We waren nog jong he. We gebruikten de make-up die mijn moeder voor haar eigen had gekocht. Dus zij was niet altijd even tevreden. Ik denk dat daar mijn voorliefde voor cosmetica en verzorging begonnen is.

Wanneer ik afstudeerde in het middelbaar wist ik wat ik wou worden. Later schreef ik mij in aan de schoonheidsschool en daar leerde ik de knepen van het vak. Het was niet altijd even gemakkelijk, maar we hadden goede leerkrachten. Daarnaast was er gelukkig ook veel praktijk. Een beetje onmisbaar in deze branche. Op het einde van mijn studies krijg ik mijn diploma en dan ben ik klaar om te starten.

Tevens kreeg we niet enkel les over verzorging, maar ook over hoe we onze eigen zaak kunnen opstarten. Dit is wat ik van plan ben. Mijn ouders hebben al beloofd mij financieel te steunen. Ik hoop dus binnenkort mijn eigen zaakje te hebben en er hebben al heel wat mensen toegezegd dat ze zullen langskomen alvorens ik zelfs ben gestart. Ik wil het wel klein en lokaal houden want dat lijkt mij het fijnst.

Enkele voordelen van een zelfstandige schoonheidsspecialiste

Misschien dat sommige onder jullie zich afvragen waarom ik kies voor een zelfstandige schoonheidsspecialiste te worden? Hieronder heb ik enkele redenen vermeld die voor mij belangrijk zijn:

  • Je weet hoe je het zelf moet doen.
  • Tijdens het werk ontmoet je veel interessante personen en ik babbel graag.
  • Er zijn constant nieuwe dingen te ontdekken in mijn branche.
  • Ik kan mijn eigen werkuren kiezen.
  • Ik kan dicht bij huis werken wat een groot voordeel is als je ’s morgens hoort hoeveel file er staat. Een grote tijdswinst!

Natuurlijk informeer je best even alvorens je begint als zelfstandige bij Unizo.

Ik raad iedereen het aan

Natuurlijk besef ik ook dat niet alles positief kan zijn. Zo zal ik in begin heel hard moeten werken om naam en faam te maken. Daarnaast moet ik een geschikte locatie vinden. Maar wanneer mensen weten wat je doet en mond aan mond reclame zijn werk doet zal het snel gaan. Ik heb al van verscheidene ex-studenten gehoord dat het hun hun goed voor de wind gaat. Ze hebben regelmatige klanten en een constante stroom van nieuwe klanten. Eigenlijk hebben ze zoveel klanten dat ze er zelfs al moeten weigeren.

Enkele tips die ik kreeg van hun i.v.m. de locatie:

  • Je zaak moet goed bereikbaar zijn met de auto of het openbaar vervoer.
  • Start je zaak waar er genoeg mensen in de buurt wonen. Een afgelegen plaats zal niet veel volk lokken.
  • Begin niet te dicht bij een ander schoonheidssalon.

Een andere tip die ik kreeg is om onmiddellijk met een website te starten en wat visitekaartjes aan te schaffen bij vistaprint. Op deze manier kun je tijdens een gesprek gemakkelijk naar je website verwijzen en de kans is groot dat ze dan klanten worden.

Kortom, ik kijk er al naar uit om binnenkort af te studeren en te beginnen met deze nieuwe stap in mijn leven!

Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *